startslide_bg

Sponsring

Sponsring för oss handlar om att möjliggöra unika upplevelser och bidra till att meningsfulla och underhållande projekt blir av – projekt som intresserar och engagerar våra kunders målgrupper. Genom att våga sponsra målgruppens intressen fullt ut, tillsammans med rätt samarbetspartners, skapar vi perfekta arenor för ditt varumärke att upplevas på och som kan skörda nya affärskritiska värden till ditt företags verksamhet.

På UMG hjälper vi dig att identifiera och förvärva rätt sponsringsrättigheter för just ditt varumärke. Vi växlar ut sponsringen i hela din verksamhet, säkerställer nyttjandegrad och all aktivering för att du skall överträffa dina målsättningar.

Fram till idag har vi arbetat med både nationella och internationella rättigheter som Olympiska Spelen, Fotbolls-EM, Formula 1, DreamHack, Skistar, Städa Sverige m.fl. för våra uppdragsgivare.

dreamhack

Dreamhack

Kund: TeliaSonera Sverige AB

UMG har arbetat med Telia och deras satsning på gaming och sponsorskapet av DreamHack (världens största LAN- och datorfestival) sedan 2007. Sponsorskapet har utvecklats till en ”perfect match” mellan arrangör och sponsor med ett starkt win-win-förhållande för båda parter. Arrangören behöver Telia för att leverera den unika upplevelsen för sina besökare som i sin tur gör att evenemanget växer, samtidigt som Telia får möjlighet att testa ny teknik samt träna på olika kritiska driftsituationer inom storskalig nätverksdrift och säkerhet. Telia får dessutom associeras med ett av de starkaste varumärkena inom gaming för målgruppen. Ett ”LAN-party” har på kort tid blivit världens största Datorfestival.

hjalpossstada

Hjälp oss städa din strand

Kund: Coca-Cola

Sommaren 2011 städade 124 idrottsföreningar runt om i landet våra svenska stränder. Från Piteå Havsbad i norr till Ribbersborg i Malmö. Ett initiativ från Coca-Cola genomfört tillsammans med Städa Sverige och oss på UMG. 000-577 Resultatet var fantastisk med nöjda deltagare, strålande försäljningssiffror och över 50 ton insamlat skräp. Kampanjen aktiverades i samtliga kanaler: butik, print, digitalt, och på våra
70-501 stränder där det bjöds på nygrillat, bad och underhållning.

lakerol

Swedish Open

Kund: Läkerol [Cloetta]

Läkerol har en anrik historia inom svensk tennis och har tidigare sponsrat Björn Borg. 2011 valde man att utveckla ett nytt samarbete med Sveriges nu främsta tennisspelare, världsstjärnan Robin Söderling.

Samtidigt valde Läkerol att gå in som huvudsponsor till Swedish Open i Båstad. Samarbetet med Söderling gick som en röd tråd genom Läkerolsmarknads- och säljaktiviteter som innefattade ett talangpris för juniorer, en nationell konsumentkampanj och eventaktiveringar under tennisveckan i Båstad. Vi på UMG var med under hela resan.

UMG

Vi är en nordisk Brand Experience-byrå som ser varumärkesupplevelsen som nyckeln till effektiv kommunikation och bättre affärer.

För oss är kreativitet och kvalitet allt. Därför är talangen på byrån vår viktigaste resurs. Vårt pragmatiska synsätt har sin utgångspunkt i att vilja vara bäst, inte störst.

UMG finns idag i Stockholm och Öresund med 45 anställda.
UMG har blivit utsedd till gasell av Dagens industri, samt vunnit priser som ESA Excellence Awards, Cannes Lions, Gyllene Hjulet och Spinn.